Käytiin sunnuntaina agiliitämässä Siuntiossa epiksissä. Kisaavien rata oli aika kinkkinen ja tuloksia ei tullut kovin montaa (maxeissa ei yhtään...), Nemon kanssa saatiin tulokseksi kymppi ja sijoituttiin sillä kolmansiksi. Nemo oli oikein hyvin kuulolla ja teki hienoa rataa, ohjaaja sähläsi yhden kosketusvirheen (kannattaa kompastua putkeen ja ottaa sitten tukea koirasta) ja muurin palikan verran. Olin siis oikein tyytyväinen meidän höyrypäähän ja uskaltauduin ilmoittautumaan tämän kuun lopussa oleviin Hakunilan kisoihin. Toivottavasti meidän kisatilanteeseen liittyneet ylikuumenemisongelmat olisi nyt taaksejäänyttä elämää...

Rio oli mukana kannustamassa isoveikkaa ja syömässä nameja. Se katseli kiltisti radan laidalta kisasuorituksia ja otti oikein hienosti kontaktia. Lisäksi Rio kävi tervehtimässä paria katsojaa sekä kävi pokkaamassa Nemon palkinnot, nuorenahan se vitsa on väännettävä tässäkin hommassa. ;)

Iltapäivä sujui "mummin" synttärijuhlilla, missä Rio pääsi riehumaan Osku-mäyriksen kanssa. Juhlista jatkoimme junakyydillä Helsinkiin, missä kävimme ensin ihmettelemässä aseman menoa ja meininkiä. Rio käveli oikein kiltisti ihmisvilinässä, mutta rullaportaiden alapäässä se pisti pakin päälle. Reppana luuli, että portaat vyöryvät päälle... Hetki siinä ihmeteltiin portaita ja syötiin nameja, minkä jälkeen Rio ilmeisesti totesi ne vaarattomiksi ja alkoi syödä mun kengännauhoja, mutta kuljettiin portaissa varmuuden vuoksi pari kertaa sylikyydissä edestakaisin. Oli siinä varmaan kanssamatkustajilla ihmettelemistä, kun joku hullu kulkee koiranpentu sylissä rullaportaissa eestaas. Hurjat rullaportaat oli muuten ensimmäinen asia, mitä Rio on meillä ollessaan pelännyt, ja siitäkin pelosta päästiin kymmenessä sekunnissa eroon. Rohkea poika.

Asemaseikkailun jälkeen Otto tuli hakemaan meidät autokyytiin ja jatkettiin matkaa hakutreeneihin. Rio otti autossa 1,5 tunnin unet ennen omaa vuoroaan ja tuli makkararinkeilemään oikein virkeänä ja reippaana sekä sopivan nälkäisenä. Makkararinki sujui oikein hienosti, Rimppa kiersi maalimieheltä toiselle ja antoi kaikille ylitsepursuavan innokkaan tervehdyksen lisäksi naamapesun. Se sai myös hienosti vainun makkararingin takana pressun alla piilossa olleesta maalimiehestä, ja meni oikein polleana syömään namit myös häneltä. Mä olin niin ylpeä pikkumiehestä, kun se kiersi maalimieheltä toiselle keräämässä kehuja ja rapsutuksia hyvin menneen treenin jälkeen.

Maanantaina tehtiin aamulla vähän tokoa. Rion mielestä perusasento on jo helppo juttu ja edestäpäin tullessa se pyöräyttää itsensä ympäri ja sivulle istumaan jo selvästi ennen mun käsiapua. Tätä pitäisi nyt kysyä koulutuksessa huomenna, että pitäisikö siihen jotenkin puuttua, kun asento saattaa tuossa Rion omassa pyörähdyksessä jäädä hieman vinoksi. Noh, toisaalta pikkukoira tekee hommia oikein innokkaasti ja on selvästi ylpeä itsestään, kun osaa jo ihan itte. Istu-seiso -vaihdot onnistuu jo ilman käsiapua, nami tulee ihan nenän edestä joka vaihdon jälkeen. Lisäksi tehtiin pitkä (6 sek) paikallaanolo, mistä vapautus aamuruualle. Iltapäivällä tehtiin pikatokot (pari innokasta perusasentoa ja istu-seiso vaihtoa, Rio teki hommia tosi innokkaasti) ja lähdettiin tukka putkella Nemon agilitytreeneihin. Rio pääsi mukaan rataantutustumiseen, minkä aikana se juoksi innoissaan putkea edestakaisin ja yritti kiipeillä puomille ja A-esteelle. Hain sen alas kummaltakin muutamamaan otteeseen... Kohta täytyy varmaan alkaa rajoittaa Rion oma-aloitteisuutta agilitykentällä ja tiukentaa linjaa sen suhteen, että esteitä tehdään vaan mun kanssa. Vielä en ole tosin sitä raaskinut tehdä, toisella on niin kivaa... :) Nemon treenien jälkeen otin Myyn kanssa nopeat tokoilut häiriön alla ja Myyskä yllätti olemalla oikein hieno ja keskittynyt. :) Sitä ei häirinnyt yhtään kentällä olevat koirakot, joten en viitsinyt jäädä kokeilemaan, kuinka pitkään se jaksaa keskittyä. Tehtiin parit seuruut ja lyhyet paikallaolot, ne Myyskä jaksoi hienosti. Rion kanssa hengailtiin vielä hetki kentän laidalla ja juoruttiin kavereiden kanssa. Rio kävi toki kavereiden rapsuteltavana ja sitä ei tarvinnut kieltää hyppimisestä kuin kerran, jippii! Loppuajan Rio keskittyi köllöttelyyn ja nurmikon repimiseen, ennen autoon menoa otettiin vielä parit kontaktitreenit.