Tiistaina alkoi Myyn tokokurssi Riitta Jantunen-Korrin opissa. Kurssilaiset saivat valita kaksi liikettä, joita katsottiin yhdessä Riitan kanssa, ja sen lisäksi kierrettiin eri pisteissä treenaamassa noutoa, hyppyä, ruutua ja paikallaanoloa. Meidän henk. koht. aika Riitan kanssa kului pitkälti keskustellessa kuuron koiran koulutuksesta ja saatiinkin pari oikein hyvää vinkkiä esim. hypyn työstämiseen. Liikkeistä käytiin läpi kaukokäskyt ja perusasento, siinä kun Myyllä on tapana laittaa kaula hassusti mutkalle kontaktia hakiessaan. Kaukokäskyissä keskityttiin istu-seiso -vaihtoihin ja saatiinkin niiden treenaamiseen oikein hyvät ohjeet. Lisäksi Riitta kehui Myyskää oikein reippaaksi toko-koiran aluksi. Minä valitin Myyn häiriöherkkyydestä, mutta Riitan mielestä Myy kesti oikein hyvin häiriötä eikä hän ollut lainkaan huolissaan asiasta. Lisäksi Myy tekee kuulemma asiat ihailtavan innokkasti ja reippaasti. Meidän pieni maanantaikappale onkin reipas tokokoira, meidän yhteinen laji on selvästi löytynyt ja vielä ihan vahingossa! :)

Rion kanssa tehtiin kotona niitä tavallisia toko-juttuja, perusasentoa ja lyhyitä paikallaanoloja. Treeniaika ei vaan ollut paras mahdollinen, energiaa kun oli työpäivän jälkeen ja ennen ulospääsyä vähän liikaa... Käytiin metsälenkillä, missä tehtiin luoksetuloja lelupalkalla. Leikkiminen onnistuu jo tosi hienosti, enää Rio ei lähde kuskailemaan leluja pois mun luolta, vaan tyrkyttää niitä takaisin revittäväksi. Leikitään nyt kuitenkin kahdella lelulla, pysyypähän vauhti jatkuvasti yllä. Lisäksi tehtiin vähän puunkiertoja, Rio veti ne ihan kauhealla vauhdilla ja haukkuen hurjasti juostessaan. "Metsäagility" onkin yksi Rion suosikkitouhuista. :) Rimpulalla on selvästi tuo haukkuminen melko herkässä ja se käyttää muutenkin ääntään melko paljon. Agilitykentällä se haukkuu mennessään ja hakumetsällä maalimiehen "löydettyään" se alkoi haukkua innokkaasti. Onpahan ilmaisutapa ainakin jo valittuna... ;) Tyhjän haukkumista ei ole vielä ilmennyt ja tuollaista innostuessaan haukkumista en koe ongelmaksi, joten haukkukoon jos huvittaa. Se osaa onneksi lopettaa käskettäessä, esimerkiksi sisällä Myyn kanssa leikkiessään meteliä on välillä vähän liikaakin. Myöskään tokoilun yhteydessä ei haukkumista ole ilmennyt, ja jos siitä tulee joskus ongelma, niin mietitään ratkaisua asiaan sillon. Mä olen ilmeisesti tottunut Nemon äänekkäisiin agilitysuorituksiin, niin en enää ihan pienestä hätkähdä. :P

Iltasella otettiin vielä namiruutu, mikä imuroitiin tyhjäksi oikein tehokkaasti. Rion mielestä on ihan epäreilua, että nostan sen pois ruudusta silloin, kun siellä on vielä namia jäljellä ja sille jää aina hirveä hinku takaisin ruutuun. Eilen siitä huomasi jo ruutua lähestyttäessä, että se tiesi selvästi, mitä se oli menossa tekemään, hirveä hinku oli päästä aloittamaan. Lupa heltisi kuitenkin vasta rauhallisen istumisen ja kontaktin jälkeen. Iltatokot ennen iltapalaa sujui myös oikein hyvin, perusasennot se teki hienosti itse, edestäpäin tultaessa avustin hieman loppupyörähdystä namilla. Paikallaanoloa tehtiin häiriön kera, Rio kestää mm. itsensä ympäri kävelyn hienosti. Harmittavan vähän kerettiin tänään touhuilla, mun piti tehdä töitä vielä illalla kotoa käsin, joten Riolla riitti energiaa vielä kaiutinjohtojen hajottamiseenkin... ;)